Guldakleja

Halloj !

Hoppas helgen varit bra, även om det var kallt :O)
Jag har lekt liiite i helgen, testat en av mina blommor – Guldakleja – om du inte vet hur den ser ut… klicka på namnet. Jag försöker komma så nära som möjligt…och jag hoppas jag lyckades.


Så här ser de ut när jag gör dem.
Jag ritar dem i mitt vanliga bildhanteringsprogram “Corel Paint Shop Pro” (för att jag är mest van vid det), man kan göra det direkt i “Funtime” också. Sedan tar jag in delarna i “Funtime” och gör skärfiler av dem :O)

Så här gjorde jag…


Jag blandade de här färgerna med lite vatten, och färgade in delarna.


Efter infärgningen.


Chalkade kanterna med den här…


Så var det dags för torrembossing, 1mm-sidan.


skårade inifrån och ut… hela vägen utanför kanten på kronbladen, för att få ojämnheten längst ut. Åsså “körde” jag med 5mm i cirklar i mitten, för att få den att “skåla” sig lite.


Till de här delarna använde jag 3mm, drog fram och tillbaka. från mitten och ut på kronbladet, för att få en fördjupning. Sedan tog jag med pekfingret och tummen på varje sida om kronbladet och tryckte försiktigt ihop på längden. Limmade ihop delarna…se översta bilden …
Dags för ståndare o pistiller :O) Jag använde tandtråd som jag vek ett antal gånger, klippte av, spretade till toppen, och snurrade botten.
Doppade ner i färgen (samma som kronbladen) och lät torka.


När de var torra, chalkade jag botten och toppen… limmade fast med guldstickles i mitten.

Om du vill testa, har jag lagt upp skärfilen för nedladdning


Här är en annan blomma jag lekte lite med, delarna har jag hittat hos Penny Duncan, som tyvärr slutat att dela sina filer… Ståndarna har jag gjort likadant, men använt röd prydnadssand blandat med glitter i stället…

Tjingeling

 

This entry was posted in Beskrivningar, Blommor. Bookmark the permalink.

3 Responses to Guldakleja

 1. Majsan says:

  ÅÅH vilka snygga blommor du gör, helt underbara allihopa, tusen tack för att du delar med dig av hur du gör dom 🙂

  Kramiz Majsan

 2. Annelie says:

  Dom ser alleles riktiga ut, jätte fina. Måste också testa nån gång.

 3. Cornelia says:

  Guldaklejorna är helt underbara! Ja, jag gillar de andra blommorna också, men de var helt outstanding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *